Zondag was niet zo’n beste dag; update Heren 2

Zowel de aspiranten, als de junioren, als Heren 2 verloren zondag.

De aspiranten vertrokken al vroeg richting Heerhugowaard voor hun wedstrijd tegen Herons. Met name de veldfouten deden de ploeg de das om. En ondanks een prachtige homerun van Roben was ook de slagkracht niet groot genoeg. Een “kwaal” die met veel trainen gelukkig te verhelpen is. En met de koploper nog op bezoek vlak voor de zomerstop is dat een zeer wenselijk medicijn.

Afgelopen weken speelden de junioren prachtige en spannende wedstrijden, maar tegen Double Stars was al snel duidelijk dat er vandaag niets te halen viel. De ploeg trof een tegenstander die heel goed sloeg, goed honken liep en ook verdedigend zijn mannetje stond. En dat juist tegen deze tegenstander zondag een dubbel werd afgewerkt was geen feest. 3-21 en 0-15 waren de rauwe cijfers. Maar, zoals veel coachings boeken schrijven is een verlies de basis van groei, dus proberen te leren van de wedstrijden en op naar Urbanus uit. Wederom een moeilijke, maar deze ploeg kán stunten…

Op voorhand was voor honkbal Heren 2 al een stevige tegenstander voorspeld in Thamen 3. Het ‘eerste’ was in de oefencampagne al weggespeeld. De uitslagen gaven ook al aan dat het een sterke opponent zou zijn. Inderdaad sloeg de thuisploeg hard toe op werper Henk. Bij een 13-0 achterstand leefde de ploeg echter op. Eric timmerde de bal als eerste hard weg en maakte vervolgens de eretreffer. Zijn voorbeeld leverde een inhaalrace en vijf punten op. Maar de nederlaag kon niet afgewend worden. Op zich niet vreemd want alle spelers van Thamen hadden een leeftijd waardoor ze allemaal ‘zoons’ van de Rooswijkers hadden kunnen zijn. Voor de stop resteren nog twee thuiswedstrijden voor de ervaren Rooswijkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.