Wisselend weekend

Van de 5 ploegen die dit weekend in actie kwamen in het geel en groen wisten er drie te winnen. De junioren verloren na een thriller nipt en Heren 1 verslikte zich in Double Stars.

OG – Heren Softbal 7-22
Vrijdag dreunden de knuppels van onze softballers weer in vol ornaat.
Op het Van der Aartsportpark liet Rooswijk weinig heel van OG Heren Softbal 2. Maar liefst 7 homeruns wist Rooswijk te produceren en daarmee was de zege al snel duidelijk.
United Heren 2 speelden gelijktijdig tegen United 1 en wist zeer moeizaam te winnen (16-17), waardoor het verschil nog steeds 1 punt is in het voordeel van de Haarlemmers. Maar daar loopt het de laatste weken niet heel soepel. Er werd gelijk gespeeld tegen Vennep Flyers en dus nipt gewonnen van “het andere United”. Kortom: de titelrace is nog in volle gang en kan zomaar 27 september tot een climax komen als beide titelkandidaten de laatste wedstrijd tegen elkaar spelen.
Maar eerst ontvangt Rooswijk vrijdag aanstaande Vennep Flyers op Sportpark Rooswijk. Om 19.30 uur start de wedstrijd.

Rooswijk Aspiranten – Urbanus 16-2
De Rooswijk aspiranten zetten zaterdag een heel mooie honkbalwedstrijd neer. Er werd lekker agressief honk gelopen, weinig veldfouten en ook aan slag deden de dames en heren van Joost en Herman wat er nodig was. Een heel mooie 16-2 was dan ook een logisch resultaat.
Naast het resultaat is het mooi om te zien hoe het team groeit en er onderling goed wordt samengewerkt. Dit wordt dus nog een leuk seizoen!!
Door het resultaat is Urbanus ingehaald. Aanstaande zondag staat er met de wedstrijd tegen de Herons wederom een ploeg op het programma die dichtbij Rooswijk op de ranglijst staat. Om 10 uur op sportpark De Vork kunnen de jongens en meiden alle steun gebruiken.

Northern Stars – Rooswijk junioren 11-10
Na de kraker tegen Quick mochten de junioren weer naar Amsterdam afreizen. En wederom werd er door krapte weer een beroep gedaan op Nathan en Cesar als invallers.
En net als vorige week werd het weer een thriller.

Rooswijk schoot uit de startblokken en wist de eerste pitcher dusdanig te raken dat er na 1 inning al 6 punten waren te noteren en de pitcher einde van de eerste inning al het hoofd boog en de bal overdroeg aan een opvolg(st)er. Helaas had Northern Stars een gelijk strijdplan en werd Romy fors geraakt. Na 1 inning was het 7-6 en ging het publiek er goed voor zitten.
De knuppels vielen door de nieuwe pitchers echter wat stil en bij het ingaan van de laatste inning stond er 10-10 op het scorebord. Rooswijk kwam tot 2 en 3 bezet, maar wist deze punten niet binnen te slaan. Northern Stars kwam, mede door het wegvallen van Rijk achter de plaat en de verplichte wissel van Milan, wel tot scoren en noteerden dus een walk off overwinning.
Jammer, maar Rooswijk kan terugkijken op een goede pot honkbal met weinig veldfouten.
Aanstaand weekend staat er een dubbel op het programma tegen Double Stars. Dat wordt een hele uitdaging….

Rooswijk Heren 1 – Double Stars 2 7-10
De dames en heren van het eerste leken in een flow te zitten en de wedstrijd met Double Stars werd met enig vertrouwen tegemoet gezien. Maar net als vorig jaar ging het afgelopen zaterdag thuis tegen Double Stars juist fout.
Een gebrek aan focus en wat onnodige fouten zorgden ervoor dat de laatste inning met maar liefst een 1-10 achterstand werd gestart. Enig aanvallend geweld zorgde voor 7-10, maar daar hield de teller op.
Gezien de andere uitslagen in de poule was dit extra jammer. Cromtigers was anders in het vizier en ook de Rangers verloren van Flying Petrels dat maar 1 plaatsje boven Rooswijk nu staat.
De volgende wedstrijd wordt een hele mooie; thuis tegen de koploper Red Stars Vitesse. Maar dat is pas over 2 weken. Het bezoek van de MLB aan Londen trekt een aantal spelers richting Engeland. Hopen dat Bogaerts en consorten genoeg lesmateriaal opleveren….

Rooswijk pupillen – Alcmaria Victrix 2 19-6
Het toetje werd geserveerd op zondagochtend.
Met een 19-6 zege op Alcmaria Victrix 2 heeft Rooswijk zich verzekerd van een klassering in de top vier. En dat houdt in dat het na de zomerstop ingedeeld gaat worden met sterke tegenstanders. Een mooie uitdaging voor de ploeg van Elly en Monne. Tegen Alcmaria ontbraken drie spelers door andere verplichtingen en ziekte. Gelukkig waren Inge, Nora en Sandro bereid in te vallen.

Al in de eerste slagbeurt kwam Rooswijk meteen tot zes punten aanvallend. De aanval liep toch weer lekker en verdedigend was er de rentree van Sil als werper. Zijn blessure was voorbij. Er waren enkele fraaie verdedigende acties te zijn. Zo was er een vangbal van Sandro en streepte Sil als korte stop enkele tegenstanders uit.
Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Cromtigers 2 voordat Bears de laatste tegenstander in de eerste seizoenshelft is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.