Van schoolsoftbal naar honkballen bij Rooswijk

Honk- en softbal is in Nederland vooral bekend doordat er op middelbare scholen veel wordt gesoftbald tijdens de gymlessen. Gymleraar Michiel van Someren, zelf speler in het eerste honkbalteam van Rooswijk, wordt vaak verrast door het enthousiasme voor de sport dat hij daar ziet. Daarom organiseert hij, vanuit Rooswijk, een springtraining voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Via vier trainingen kunnen zij van de sport proeven en meteen ontdekken hoeveel talent zij hebben.

Data
Tussen woensdag 26 mei en zondag 20 juni kan iedereen van 15 t/m 18 jaar deelnemen aan onze springtraining. Onder professionele begeleiding krijgen zij alle fijne kneepjes van het spel uitgelegd en wordt er volop geoefend.

Talent
Michiel van Someren: “Tijdens mijn gymlessen valt het mij op dat er veel leerlingen écht enthousiast zijn over de sport. Ik zie veel plezier en talent. Daarom deze springtraining, zodat ze daar iets mee kunnen doen. Een mooie kans, omdat jongeren zich niet voor een langere tijd vastleggen, maar voor maximaal acht trainingen. Natuurlijk kunnen zij langer door blijven trainen als ze dat willen.”

Vier tot acht keer meetrainen
Jongeren die interesse hebben om aan de springtraining deel te nemen kunnen ervoor kiezen om vier keer mee te trainen voor 40,- euro of met alle acht de trainingen voor 60 euro. Er wordt getraind op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur en op zondag van 09.30 tot 10.30 uur. Materiaal is op de club aanwezig, dus alleen sportkleding is voldoende om mee te trainen.

Springtraining
Springtraining is een traditie in de Amerikaanse Major League, de grootste honkbalcompetitie van de wereld. Waarmee honkballers in Amerika zich jaarlijks voorbereiden op de competitie. Een uitgelezen kans voor talenten om zich in de schijnwerper te spelen. Net als de springtraining dit jaar bij Rooswijk. Aanmelden of vragen? Mail naar springtrainingrooswijk@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.