Tekening in de strijd

Nu de meeste teams zo’n 4 of 5 wedstrijden gespeeld hebben komt er langzamerhand wat tekening in de strijd. Wordt er bovenin meegedaan of wordt het punten sprokkelen in de kelder? Dit weekend kan voor een aantal teams net dat zetje zijn. Vijf van onze teams treden dit weekend aan.

Vrijdag 24 mei 19.00 uur: Heren 2 – Onze Gezellen 5

De eerste wedstrijd van dit weekend is inmiddels achter de rug. Heren 2 trapte af met een wedstrijd tegen Onze Gezellen 5. Na 2 nederlagen kwam de nummer laatst op bezoek. Een mooie kans om de 18-0 oorwassing van vorige week weg te spoelen en direct ook weer aan te blijven haken bij het bovenste deel van de ranglijst. Dat je dit team om een boodschap kunt sturen hebben ze laten zien. Na twee uur spelen wisten onze Knuppelende Knarren de Haarlemmers van zich af te houden met een eindstand van 6-5. Wederom een knappe prestatie die nogmaals laat zien hoeveel kwaliteit dit team heeft. 

Vrijdag 24 mei 19.30 uur: United HS2 – Rooswijk Heren Softbal 1

Onze softballers kenden tot voor dit weekend een ongeslagen status. Met de winst van heren 2 leken we op weg naar een mooie vrijdagavond. Maar om die ongeslagen status vast te houden stond dit negental voor een pittige opgave. De wedstrijd tegen United 2, net als Rooswijk ook nog ongeslagen, gold als een heuse 4 punten wedstrijd. Beide teams wisten alle voorgaande wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Dat beloofde vooraf een kraker. Helaas wist United de ongeslagen status wel vast te houden en moest heren softbal voor het eerst dit seizoen buigen. Met een eindstand van 13-3 voor United geldt voor Rooswijk nu; uithuilen en volgende week weer volle bak vooruit! Want er staat nog veel moois op het programma voor dit team.

Zaterdag 25 mei 11.00 uur: Flying Petrels – Pupillen

De pupillen zijn nog steeds koploper in hun poule en zullen elke wedstrijd moeten waken voor onderschatting. Zeker nu zaterdag enkele vaste krachten er niet zijn (al worden die waardig vervangen) ligt altijd het gevaar van puntverlies op de loer. Monne en Elly zullen de dame en heren echter niet laten indutten en ze proberen ook tegen het laag geklasseerde Flying Petrels goed te laten presteren. Vanaf 11 uur op sportcomplex De Dop in Purmerend zijn de pupillen te bewonderen.

Zaterdag 25 mei 14.00 uur: Cromtigers – Aspiranten

Als u de pupillen heeft gezien in Purmerend is het slechts een klein stukje om ook de aspiranten te kunnen zien. Zij spelen in Assendelft hun 2 e wedstrijd van het seizoen tegen de Cromtigers. De mannen en dame van Herman wisten hun eerste wedstrijd knap te winnen en kunnen nu aantonen dat dit geen vergissing was. Getraind is er genoeg en goed genoeg, maar ja, de wedstrijden draait het uiteindelijk om. Met name rust kan deze ploeg ver gaan brengen. Koppie erbij en lekker honkballen. Meer moet het niet zijn….

Zondag 26 mei 11 uur: Junioren – Flying Petrels

Net als de pupillen spelen de junioren tegen hun leeftijdgenoten van Flying Petrels. In de poule van de junioren zijn er veel teams met 4 punten. Dus onze junioren met 2 punten kunnen nog prima aanhaken bij de hogere regionen van de ranglijst. Een overwinning zondag tegen Flying Petrels is dan ook zeer welkom voor de dames en heren van Eric en Anita. Laten we ze steunen om deze stap te zetten. Kom zondag eens kijken bij deze talenten van de club. Michiel van Someren vervangt Jenny achter de plaat als scheidsrechter. Waarvoor dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.