Take me out to the ballgame

Het is weer vrijdag, dus maken we ons weer op voor een weekend met heel veel honk- en softbal. Behalve de aspiranten komen vanaf  vrijdagavond alle teams dit weekend in actie. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond en zaterdagavond. Kom jij kijken?!

Vrijdag 17 mei 19.00 uur: Heren honkbal 2 – OVVO 2

Eindelijk speelt Heren 2 zijn eerste thuiswedstrijd dit seizoen. Na 3 uitwedstrijden mogen onze meest ervaren mannen het thuis opnemen tegen OVVO uit Amsterdam. OVVO, de huidige ongeslagen koploper, begon het seizoen voortvarend met twee grote overwinningen, maar de laatste 2 wedstrijden werden er slechts nipte overwinningen geboekt. Kansen dus voor de mannen van Jeffrey om de zure nederlaag van vorige week (17-16) weg te sp(o)elen. Bas Jansen neemt als scheidsrechter plaats achter de plaat.

Vrijdag 17 mei 19.30 uur: Heren softbal 1 – RCH-Pinguïns 3

Terwijl op het honkbalveld wordt gespeeld voor revanche na een nederlaag van vorig weekend, wordt op het softbalveld gespeeld voor voortzetting van de zegereeks van Heren Softbal 1. De heren zijn bezig aan een knappe prestatie. Waar ze afgelopen maandag nog voor niks afreisden naar Haarlem krijgen ze vrijdagavond de kans om weer lekker te softballen. Ditmaal tegen de softballers uit Heemstede. RCH/Pinguïns kent tot nog toe een wat grillig seizoen . Er werd ruim gewonnen, maar er was ook een heel forse nederlaag tegen United. Rooswijk is stabieler: alles werd gewonnen.
Dat belooft dus veel moois voor vanavond. Jasper Brasser leidt vanachter de plaat alles in goede banen en u kunt pendelen tussen een heerlijke honkbalwedstrijd op het honkbalveld en spetterend softbal op het softbalveld.

Zaterdag 18 mei 19.00 uur: Heren Honkbal 1 – Urbanus 2

De dames en heren van Heren 1 honkbal hebben nog altijd de ambitie om bovenin de 4e klasse mee te draaien, maar na 3 nederlagen op rij is deze ambitie wat op de achtergrond geraakt. Tegen het lager geklasseerde Urbanus 2 is er kans op eerherstel. En met het vooruitzicht van de koploper op bezoek volgend weekend, is het tijd om met name offensief beter voor de dag te komen. Potentie genoeg in de ploeg, dus moet het zaterdag toch weer eens lukken. Bart Mol neemt de honneurs achter de plaat waar en dan is het play ball!

Zondag 19 mei 10.00 uur: Urbanus 2 – Pupillen

De vaste fanschare van de pupillen moet zondag vroeg uit de veren. Om 10 uur start de wedstrijd in Zwaag tegen het 2e van Urbanus. De pupillen hebben, net als Heren 1, twee ploegen van Urbanus in de poule. De ploeg van Monne en Elly heeft 2 prachtige zeges geboekt (onder andere tegen de andere ploeg van Urbanus), terwijl Urbanus 2 op de eerste zege wacht. Dit betekent echter niet dat er op minder dan 100% gespeeld kan worden, want dan wordt de zegereeks snel beëindigd. Dus veel succes op de Kerketuin zondag!

Zondag 19 mei 10.00 uur: Vennep Flyers 1 – Junioren 

Ook de junioren mogen vroeg aan de slag op zondag. Eric heeft de bestemming nog wel in zijn navigatie staan van zijn wedstrijd van vorige week, dus ze moeten er op tijd kunnen zijn… In Vennep Flyers treft de ploeg van Eric en Anita een tegenstander die slechts twee wedstrijden heeft gespeeld en daaruit 3 punten verzamelde. Een overwinning tegen Flags en gelijkspel tegen Urbanus. En onze junioren zullen zeker revanche willen voor de zeer geflatteerde nederlaag tegen Terrasvogels vorige week. De training woensdag werd afgewerkt samen met heren 1 en de aanwezige junioren hebben andermaal laten zien wat een kwaliteit zij in huis hebben. Offensief heeft de ploeg in ieder geval de zaken goed voor elkaar, dus kan de focus zondag met name op het defensieve werk. Als het aantal veldfouten terug wordt gedrongen, dan kan het bijna niet anders dan dat de punten mee terug gaan naar Velsen Noord. Kortom: blijven slaan en in het veld het koppie erbij houden!

Het wordt een geweldig weekend voor de honk- en softbal liefhebber in het algemeen en de Rooswijker in het bijzonder. Dus take me out to the ballgame…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.