Sometimes it snows in april

Waar het een goed gevuld weekend zou moeten worden, gooide het weer roet in het eten. Het was koud dit weekend en dusdanig koud dat zowel de wedstrijd van de pupillen als die van de junioren werden afgelast. Heren 1 en 2 kwamen wel in actie. 
De wedstrijd van de pupillen staat nu voor Eerste Pinksterdag op het programma; de wedstrijd van de junioren is verplaatst naar zondag 30 juni.

Desalniettemin begon het weekend goed voor Rooswijk, met een overtuigende zege van Heren 2! Ons tweede honkbalteam komt dit seizoen ook uit in de vierde klasse. Zaterdag was er de eerste  ontmoeting op het hogere niveau. Een koude wind trok over het veld van TIW/Survivors in Diemen. Hoe zouden de ‘bijna’ vijftigers zich
houden onder deze omstandigheden? Het antwoord was al snel bekend; goed! Hoewel twee spelers in de eerste de beste slagbeurt geblesseerd raakten, konden ze gelukkig wel verder. Al vroeg in de wedstrijd stond Rooswijk aan de goede kant van de score. Werper Henk Harder was nagenoeg onbespeelbaar. Derde honkman Donald Boontjes plukte een line-drive uit de lucht en zette een dubbelspel op waardoor het gevaar van de thuisploeg verdween. Aanvallend kwam Rooswijk 2 tot menig rake klap en in combinatie met enkele foutjes leverde dat een prima 5-10 overwinning op.

Heren 1 had een lastige tegenstander in het eerste van Urbanus uit Hoorn. Onder een stralende zon werd een zeer vermakelijke honkbalwedstrijd afgewerkt waarin ons eerste team helaas aan het kortste eind trok. Tot en met de vierde inning ging het gelijk op, maar na een prachtige tweehonkslag van Vincent  en een verse werper aan de kant van Urbanus vielen de knuppels stil. Alleen Marko nog 1 keer over de thuisplaat. Urbanus sprokkelde in de laatste twee inningen nog wel drie punten bij elkaar en liep zo weg naar een 4-7 winst. Er was echter genoeg te genieten op sportpark Rooswijk, dus verdienden de heren (en dames!) zeker meer toeschouwers dan nu langs het veld stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.