Terugblik seizoen 2019

Met het spannende toetje van Heren Softbal 1 kwam er een eind aan een mooi Rooswijk seizoen.
Naast een paar mooie evenementen als de landelijke G Honkbaldag, een heuse oefeninterland en de Rooswijkdag viel er ook in de reguliere competities genoeg te genieten.

Zo werkte Heren 1 een seizoen af waarbij de uitslagen nooit saai waren. Zo werd van wat laagvliegers onnodig verloren, maar werd de uiteindelijke kampioen Red Stars bijna op een nederlaag getrakteerd. En ook het hoger geëindigde Rangers werd verslagen en directe concurrent voor de 4e plaats Odiz Frogs mocht twee keer op rij met een nederlaag inpakken. Rooswijk kon echter niet echt een serie overwinningen neerzetten, waardoor een 4e plaats uiteindelijk logisch was. Gezien het honkballend vermogen in het team moet het volgend jaar echter mogelijk zijn om toch dichter tegen de bovenste plaatsen aan te komen.

Heren 2 had eigenlijk niet met zomerstop moeten gaan 🙂 Vóór de zomerstop speelde onze meest ervaren ploeg heel verdienstelijk mee en boekte men 6 overwinningen en moest de ploeg van Jeffrey 4 keer de zege aan e tegenstander laten. Eigenlijk alleen van OVVO werd ruim verloren en verder waren het verteerbare nederlagen.
Na de zomerstop was het echter helemaal uit met de pret en werd er nog maar 1 punt gehaald door de “knuppelende knarren”. Alleen tegen Quick werd een puntje verdiend.
Een uiteindelijke 9e plaats op de eindrangschikking was dan ook redelijk logisch. Het blijft echter een genoegen om de mannen aan het werk te zien. Er zit zo veel ervaring en honkbal slimmigheid in dit team dat een bezoekje op vrijdagavond altijd wel even leuk was….

In een eerder item op de site is al uitgebreid terug gekeken op het seizoen van Heren Softbal 1.
Het prachtige seizoen kon uiteindelijk niet beloond worden met een kampioenschap, maar toch zijn we trots op de prestatie van deze ploeg waarbij ook hier de ervaring en spelinzicht er van af spatten.
Wij hopen volgend jaar dat de ploeg weer zo’n huzarenstukje kan neerzetten.

De junioren zetten dit jaar een grote stap. Na een kampioenschap bij de aspiranten vorig jaar, werd nu de stap naar de junioren gezet. Groter veld, oudere tegenstanders en ook de pitchers moesten gaan aanpassen.
“Ranglijst supporters” zullen wellicht denken dat het team van Eric en Anita niet goed gepresteerd hebben met een 8e plaats, maar niets is minder waar. Als je vaker langs de lijn stond zag je duidelijk progressie dit jaar. Het spel werd beter, de fouten minder, alleen de overwinningen bleven vaak uit. Soms door wat pech, soms door één inning waarbij plots de scherpte even weg was.
En dan is het ook in de ploeg te prijzen dat ze dat goed hebben verwerkt, want elke week stonden de dames en heren er weer en ook volgend jaar lijkt het erop dat we van deze ploeg kunnen genieten. En daar mogen we best trots op zijn!

De aspiranten hebben vooral een heel leuk jaar gehad waarbij er af en toe prachtige overwinningen tussen zaten, met een keurige 6e plaats tot gevolg . Met name de overwinning tegen het tot dan toe ongeslagen Odiz Frogs de dag voor de zomerstop was erg mooi. En ook de nummer 2 Pioniers werd op een nederlaag getrakteerd. Met name omdat de ploeg van Herman en Joost doorhad dat je door teamwork beter wordt. Elkaar steunen aan slag én in het veld maakt je sterker. En voor het publiek was dat dan ook meteen weer een stuk leuker. Al zal menig pitcher van de tegenpartij het gezing en gebrul vanuit de Rooswijk dug out ‘s nachts in een slechte droom nog wel eens horen….

 

Ook over de pupillen is al genoeg geschreven dit jaar. Al was het maar omdat ze in bijna alle lokale kranten stonden na hun prachtige kampioenschap voor de zomerstop. In een spannende wedstrijd tegen Bears werd de titel binnen gesleept en konden de kampioensshirts aan en de bloemen de lucht in.
En ook na de zomerstop wist Monne met Elly de pupillen prima honkbal te laten spelen. Met 5 uit 5 in een duidelijk zwaardere poule mogen we heel tevreden zijn. Ook al omdat de spelers hier beter van zijn geworden. Monne neemt dus afscheid met een titel en mag trots zijn op wat hij dit jaar met de pupillen heeft bereikt

Last but zeker not least was er ook een slowpitch team actief bij Rooswijk. Weliswaar niet in een competitie, maar er werden wel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen onder andere Herons, OG en DVH, en door een vaste kern trouw getraind.
Slowpitch is een vorm van softbal die door zijn laagdrempeligheid veel toekomstpotentie heeft. Een tak die voor Rooswijk van belang kan worden in de strijd tegen de ledenkrimp. We zijn dan ook blij met onze slowpitch pioniers en hopen dat de vaste kern verder gaat groeien tot een vaste ploeg die meer structureel wedstrijden kan gaan spelen.

Al met al dus een prima en zeer vermakelijk seizoen! Op naar 2020, maar er komen nog wat activiteiten tussendoor aan. Hou ons dus in de gaten op de site, nieuwsbrief en de socials….

1 Comment

  1. Wat een fantastisch mooi jaarverslag van een schitterende club!
    We hebben genoten van alle moois op ons sportpark. Wat een sfeer….

    Rooswijk moves on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.