Rooswijk wint oefenwedstrijd tegen Nederlands dames honkbalteam

Op zaterdag 4 augustus speelde Rooswijk een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Dames honkbalteam. Pas in de tweede helft van de wedstrijd over over zeven innings, wist Rooswijk uit te lopen tot een eindstand van 10-5. De wedstrijd werd gespeeld op het sportcomplex van Alcmaria Victrix in Alkmaar. Een bijzondere wedstrijd, omdat het Nederlandse team later deze maand, van 22 tot 31 augustus, in Florida deelneemt aan de achtste editie van het WK. Rooswijk is geen onbekende voor het Nederlands team. In de aanloop naar het vorige WK werd al tweemaal eerder tegen elkaar geoefend.

Speciaal

De wedstrijd tegen het Nederlands Dameshonkbalteam is voor Rooswijk extra speciaal, omdat Maaike Haak (heren 1 en 3) en Ciska Welboren (oud-Rooswijk, nu Double Stars) beide wederom zijn opgenomen in de 21-koppige selectie van Oranje. Voor deze wedstrijd trad Rooswijk aan in een gelegenheidsteam dat bestond uit een combinatie van spelers uit heren 1 en heren 3. Bij Rooswijk startte Maaike Haak op de heuvel en werd opgevolgd door Oranjespeelsters Maud Werkman (hsv Thamen) en Anouk Vergunst (Hitmanics). Bij Nederland stonden achtereenvolgens Lisa Bergwerff (Vlaardingen Holy), Ciska Welboren (Double Stars) en Merle Langevoord (Nieuwegein Diamonds) op de heuvel.

Tie-break

Waar het Nederlands team eerder die dag in de laatste inning de winst door de vingers zag glippen tegen een combinatieteam van Alcmaria en Double Stars, leek Oranje tegen Rooswijk gebrand op een overwinning. Vroeg in de wedstrijd wist de selectie uit te lopen tot 3-0. Pas in de 5e inning wist Rooswijk, vanaf een 5-5 tussenstand weg te lopen naar een 10-5 overwinning. Ook de ingelaste tie-briek ging met 2-1 naar Rooswijk. 

Overtreffen

Het Nederlandse team is voor de vijfde keer op rij, als enige Europese land, één van de deelnemende teams aan het aankomende WK. Onder leiding van de nieuwe manager Elvin Englentina, hoopt het team de prestatie van twee jaar geleden, tijdens het WK in Zuid-Korea waar drie keer werd gewonnen, te overtreffen. De wedstrijden van het WK dameshonkbal worden gespeeld op het USSSA Space Coast Stadium & Athletic Complex in Viera, de thuisbasis van de United States Specialty Sports Association (USSSA). Tijdens het aankomende wereldkampioenschap verdedigt vijfvoudig kampioen Japan haar titel.

Selectie Nederlands Dames honkbalteam 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.