Robert bij Rooswijk (deel 25)

We hebben bij Rooswijk wel eens een paar leuke toernooitjes gehad. Vooral in de tijd dat we actief waren vanuit de gebouwen die eens een militaire kazerne waren. Het schoot me te binnen toen Robert Eenhoorn enige tijd geleden zijn loopbaan als algemeen directeur van profvoetbalclub AZ beëindigde. Vanuit de hoek waar nu weinig meer aan handbal, honk- en softbal, aquariumclub en duivenvluchten doet denken kwamen mooie initiatieven.

Het zal in 1999 zijn geweest. Mensen van Studio Sport waren uitgenodigd voor een mixed softbaltoernooi. Er waren ook wat gastspelers zoals Robert die zijn bevriende voetbalicoon Willem van Hanegem had meegenomen. Robert was na een interessante periode als prof honkballer nog niet zo lang terug uit de Verenigde Staten. Willem had in de VS gevoetbald en was daar verslingerd aan baseball geraakt. Zij versterkten de mannen en vrouwen uit televisieland.

Het toernooi draaien op het veld was een klus die Rooswijk moeiteloos aankon, maar hoe vanuit een kolossale kantine hapjes en drankjes en complete maaltijden na afloop te verzorgen was redelijk nieuw en dus een grote gok. We hadden flinke aandacht getrokken en op het veld liep persfotograaf Leo Vogelzang bekende figuren in hun rol als sporter te portretteren. Hij uit de Eendrachtstraat, ik uit de de Corverslaan met in onze zeer jonge jaren een speeltuin aan de Doodweg. Straatnamen die bleven maar nu niet meer in ,,onze buurt’’ die al zo lang geleden is weggevaagd.

Rooswijk slaagde met glans, Eenhoorn en Van Hanegem waren uitblinkers. Robert peilde ik, als voorzitter van de KNBSB, over zijn lust in de naderende Olympische Spelen in Sydney 2000. Wij zaten op dezelfde lijn. De Spelen waren er niet voor toeristen, topsport doe je voor honderd procent. Zoals hij bij AZ jaren later uiteraard ook uitstraalde. Die keer bij Rooswijk was fun voor het tweetal maar zij waren lachend toch ook gewoon bij de ploeg die won.   

Theo Reitsma                          

Op 1 juli 2025 bestaat honk- en softbalvereniging Rooswijk tachtig jaar. In aanloop naar dit bijzondere jubileum schrijft ons ere-lid Theo Reitsma tachtig stukjes over toen, over nu, over honkbal, over softbal, over Rooswijk. Lees alle delen op onze pagina 80over80.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.