Prachtig weekend Rooswijk

Het openingsweekend van seizoen 2019 bracht voor Rooswijk direct een druk, maar succesvol honk- en softbalweekend. Van de vier teams die in het eerste weekend al mochten aantreden, wisten er drie teams overtuigend te winnen. Rooswijk is de competitie daarmee goed begonnen. 

Vrijdagavond beten de heren softballers het pits af in Schalkwijk. En dat deden zij zeer verdienstelijk! Met 8-15 werd United aan de kant gezet en werden er twee punten meegenomen naar Velsen-Noord. 

Zaterdagmiddag mochten de pupillen aan het seizoen beginnen en ook zij deden dat zeer verdienstelijk. De pitchers Sil en Samuel hielden, gesteund door goed veldwerk, Alcmaria onder controle, terwijl er door Rooswijk juist veel geslagen werd. Met name Samuel en de debutant (!!)Artreu sloegen drie honkslagen in evenzoveel slagbeurten. De eindstand van 14-2 voor Rooswijk was dan ook meer dan logisch. Een mooie prestatie van iedereen!

                 

Zondagochtend was het de beurt aan heren 1. In Heiloo, op sportpark Het Vennewater,  traden zij aan  aantreden tegen Double Stars. Na een stroeve start waarin niet werd gescoord, de enige veldfout van de wedstrijd werd gemaakt en de gastheren brutaal drie runs produceerden, stelde Rooswijk orde op zaken. De aanval kwam los en de verdediging ging stijf dicht. Met zeven honkslagen in de derde inning bracht Rooswijk de tussenstand terug tot 4-9, waarna Rooswijk in de laatste inning uitliep naar de eindstand van 4-13.  Bas Jansen was met 3 uit 4 belangrijk aan slag, gevolgd door Michel van Someren en Vincent van Kruitum, ieder met 2 uit 4. 

  

Tenslotte speelden de junioren op eigen terrein met aardig wat publiek hun allereerste wedstrijd tegen North Stars. En ondanks dat het team van Eric en Anita de punten aan de Amsterdammers moesten laten, was het een hoopvol duel waarin de junioren lieten zien dat zij prima kunnen honkballen. Niek liet twee honkslagen aantekenen en Romy had de eer het allereerste punt voor de junioren van Rooswijk in lange tijd te maken. De uitslag van 15-4 vergeten we snel en kijken met name naar de positieve aanknopingspunten.

           

Heren 2 en de aspiranten hadden nog een weekend vrijaf, Voor heren 2 start de competitie volgend weekend. De aspiranten moeten nog een weekend wachten. Bekijk ons gehele wedstrijdoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.