Play ball!!

Afgelopen zondag was het dan zover! Na, over het algemeen, goed bezochte zaaltrainingen in Waterwijk en Heliomare, en een eerste veldtraining van de pupillen kon er zondag 24 maart voor het eerst “echt” gehonkbald worden.

Onder een mooie blauwe lucht was het prima vertoeven op sportpark Rooswijk. Zowel de pupillen, de aspiranten, als de senioren speelden thuis een oefenpotje. De aspiranten beten om 10.30 uur de spits af tegen Double Stars. Onder de gelegenheidscoaches Herman en Monne werd er aanvankelijk nog via de reguliere spelregels gespeeld, maar omdat het krachtsverschil te groot was, werd er besloten om maximaal 9 aspiranten te laten slaan en dan te wisselen. Een uitslag is er dan ook niet van deze wedstrijd.

          

De pupillen namen het daarna op tegen Cromtigers en maakten er een leuke wedstrijd van. De mannen (en dame!) van Monne verloren weliswaar met 15-8, maar er werd goed gehonkbald en er ligt een leuk seizoen in het verschiet, zo lijkt het. Het is mooi om te zien dat dit team daadwerkelijk beter wordt na alle inspanningen van Monne en David in de afgelopen jaren. Daar gaat de club nog veel plezier aan beleven.

Op het honkbalveld maakten Heren 1 en Heren 2 er een honkbalfeestje van. Ook hier werd afgeweken van de standaard spelregels om vooral iedereen de kans te geven om aan slag te komen en weer te voelen hoe dat ook al weer was in dat slagperk.  Beide teams komen dit jaar uit in de 4e klasse en lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. 

Het was dus al met al genieten bij Rooswijk. Komend weekend volgen meer oefenwedstrijden, waarna in het weekend van 6 en 7 april de competitie van start gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.