Volop actie tijdens warme jeugddag

Het is twaalf uur. De dag is al warm begonnen en de zon krijgt steeds meer kracht. Op het sportcomplex van Rooswijk verzamelen de eerste trainers. Zij staan vandaag klaar voor de jeugd van Rooswijk tijdens onze jaarlijkse jeugddag. Rustig aan worden alle spullen gepakt, klaargezet en de oefeningen nog een laatste keer doorgesproken. Ook de jeugdspelers zelf druppelen inmiddels één voor één binnen. Op het riante terras voor de kantine  lijkt niemand zich druk te maken. De trainers zijn klaar en de jeugdspelers hebben er zin in.

De ballen vliegen heen en weer

De jeugddag start met een goede warming-up. Niemand minder dan Marko Winkel verzorgt zoals we niet anders van hem verwachten een krachtige warming-up. De kids zijn er klaar voor. De ballen vliegen bij het overgooien heen en weer. Na de warming-up gaan de teams uiteen. De aspiranten beginnen met slaan en de pupillen met fieldoefeningen. Dan een limo-break en wisselen maar. De inzet is, ondanks de inmiddels warmte zon, enorm. Na de trainingsonderdelen verzamelen zich de eerste ouders op het veld. Ze zijn er klaar voor, want even later treden zij aan tegen hun eigen kinderen. In een onderling duel kunnen de kids wat ze afgelopen jaren geleerd hebben laten zien aan hun ouders. De eindstand? Die is wel te raden.

       

Kletsnatte kliederboel

Een jeugddag bij Rooswijk is geen jeugddag als deze niet wordt afgesloten met een slidingstraining en die komt precies op het juiste moment, want verkoeling is geen luxe meer. Achter elkaar roetsjen de kinderen en hun broertjes en zusjes van over het natte zeil. De dag eindigt in een kletsnatte kliederboel. Zoals het hoort. Als alle kinderen droog en fris naar huis gaan en de organisatie de laatste materialen heeft opgeborgen kan de balans worden opgemaakt. Wat een bijzondere jeugd heeft Rooswijk. Ondanks de hitte hebben we een hele middag plezier, lol en vooral inzet en talent gezien. We mogen trots zijn op onze jeugd.

Tot volgend jaar

Aan iedereen die heeft geholpen; enorm bedankt. Aan iedereen die is komen kijken; blijven doen! Aan iedereen die heeft meegedaan: bedankt voor je inzet. 

De activiteitencommissie zegt: Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.