Makkelijk starten via Slowpitch

Honk- en softbal kent een hele laagdrempelige variant; slowpitch. Slowpitch is een recreatieve spelvorm voor jong en oud. Het motto van Slowpitch is: GET FIT, HAVE FUN, MAKE FRIENDS en past daarom goed bij Rooswijk. Slowpitch is gemakkelijker dan honkbal of softbal, omdat de werper de bal met een grote boog aangooit. Iedere slagman/ slagvrouw kan de bal daarom gemakkelijk raken en het veld inslaan. Daardoor gebeurt er ook veel in het veld en dat maakt het spelletje zo leuk. Doe jij mee?

Mixed Slowpitch Softbal competitie

Slowpitch speel je in een mannenteam, vrouwenteam of gemengd team. Ons doel is om uiteindelijk ook mee te doen met de competitie, maar dit jaar wordt er nog enkel getraind en staan er oefenwedstrijden op het programma. Als meteen meedoen met een wedstrijd je niets lijkt, maar je hebt wel interesse in het spel, laat het dan vooral ook weten. De mogelijkheid om alleen aan trainingen mee te doen bestaat ook! 

Interesse?

Ons spelletje nog nooit gespeeld? Geen nood. Deze variant is een ideale kans om onze sport een keer uit te proberen. Bij ons is dat heel makkelijk, want er wordt 1x in de week getraind, dus je kunt direct meedoen. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan pitchen, slaan, techniek en tactiek. Lijkt het je leuk om een keer een bal het verre veld in te slaan, of lukt het jou misschien wel om de bal over de hekken te slaan? Ben jij 18 jaar of ouder? Meld je snel aan voor ons team. Meer info en aanmelden kan via info@rooswijk.nl. 

Populair

In de ons omringende landen wordt Slowpitch softbal actief gespeeld. Zo spelen bijvoorbeeld in Groot-Brittannië al meer dan 10.000 mannen en vrouwen Slowpitch. In de Verenigde Staten vind je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een sportveld waar het spel wordt gespeeld. Daar wordt Slowpitch door vele miljoenen mannen en vrouwen gespeeld. In Nederland is deze variant sterk in opkomst. Jaarlijks worden er diverse toernooien georganiseerd. Zo vond er in 2022 een internationaal toernooi plaats op ons sportpark. Het werd, mede dankzij het weer en de eindoverwinning van het Nederlandse Slowpitchteam, een fantastische dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.