Makkelijk starten via Slowpitch

Honk- en softbal kent een hele laagdrempelige variant; slowpitch. Slowpitch is een recreatieve spelvorm voor jong en oud. Het motto van Slowpitch is: GET FIT, HAVE FUN, MAKE FRIENDS en past daarom goed bij Rooswijk. Slowpitch is gemakkelijker dan honkbal of softbal, omdat de werper de bal met een grote boog aangooit. Iedere slagman/ slagvrouw kan de bal daarom gemakkelijk raken en het veld inslaan. Daardoor gebeurt er ook veel in het veld en dat maakt het spelletje zo leuk. In 2019 willen wij een team inschrijven voor de competitie. Doe jij mee?

Mixed Slowpitch Softbal competitie

Slowpitch speel je in een mannenteam, vrouwenteam of gemengd team. Komend jaar willen wij meedoen aan de korte Mixed Slowpitch Softbal competitie van de KNBSB. Deze competitie bestaat uit twee aparte delen. De voorjaarscompetitie bevat zes speelmomenten die voor de zomerstop plaatsvinden. De wedstrijden vinden ongeveer eens per twee weken plaats van april tot eind juni. Het tweede deel begint na de zomerstop en bevat vier speelmomenten. Als meteen meedoen met zo’n competitie je niets lijkt, maar je hebt wel interesse in het spel, laat het dan vooral ook weten. De mogelijkheid om alleen aan toernooien mee te doen bestaat ook! 

Interesse?

Ons spelletje nog nooit gespeeld? Geen nood. Deze variant is een ideale kans om onze sport een keer uit te proberen. Afhankelijk van de animo binnen het team, wordt er ook eenmaal in de week getraind. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan pitchen, slaan, techniek en tactiek. Lijkt het je leuk om een keer een bal het verre veld in te slaan, of lukt het jou misschien wel om de bal over de hekken te slaan? Ben jij 16 jaar of ouder? Meld je snel aan voor ons nieuwe team. Meer info en aanmelden kan via info@rooswijk.nl. 

Populair

In de ons omringende landen wordt Slowpitch softbal actief gespeeld. Zo spelen bijvoorbeeld in Groot-Brittanniƫ al meer dan 10.000 mannen en vrouwen Slowpitch. In de Verenigde Staten vind je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een sportveld waar het spel wordt gespeeld. Daar wordt Slowpitch door vele miljoenen mannen en vrouwen gespeeld. In Nederland is deze variant sterk in opkomst. Jaarlijks worden er diverse toernooien georganiseerd en sinds kort is deze sport ook op competitieniveau te spelen. Rooswijk zet voor dit jaar in op deelname aan de competitie. Lukt dat niet, dan zullen wij ons inschrijven voor diverse toernooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.