Rooswijk oppermachtig tijdens jeugdtoernooi

Op zaterdag 25 maart opende Rooswijk het seizoen 2017 met een zonnig jeugdtoernooi. Niet alleen vanwege het fantastische weer, maar vooral vanwege de bijzondere prestaties van de jeugdteams, werd het een succesvol toernooi.

Zowel om 14.00 uur, tijdens de prijsuitreiking voor het pupillentoernooi, als om 14.30 uur, tijdens de prijsuitreiking van het aspirantentoernooi ging de eerste prijs naar Rooswijk. Beide teams wisten alle wedstrijden te winnen. Bijzonder aan de prijsuitreiking was dat Ciska Welboren, speelster uit het Nederlands Dameshonkbalteam, aanwezig was om de prijzen uit te reiken en met de jeugd op de foto te gaan.

Goede zaken

De pupillen deden direct in hun eerste wedstrijd goede zaken door te winnen van BSM, die even daarvoor al gewonnen had van Urbanus. Winst tijdens de tweede partij zou direct een eerste plaats opleveren. Wanneer de pupillen de tweede wedstrijd zouden verliezen, dan zou er gekeken worden naar het onderlinge resultaat, maar zover lieten de jongste spelers van Rooswijk het niet komen. Met een overtuigende 7-2 winst, wisten zij tegen de spelers uit Hoorn aan de juiste zijde van de score te blijven.

uitslagen  
Urbanus – BSM 3-4
BSM – Rooswijk 3-5
Rooswijk – Urbanus 7-2

 

eindstand  
Rooswijk 2-4
BSM 2-2
Urbanus 2-0

Geen misstap

De aspiranten laten al een aantal jaar zien dat het team barst van de talent en dat was dit toernooi niet anders. Waar de eerste wedstrijd nog nipt werd gewonnen, walste het team de tweede wedstrijd over RCH heen. Omdat ook de tegenstander uit de derde en laatste wedstrijd nog geen misstap had begaan, werden de bezoekers van het toernooi getrakteerd op een ‘droomfinale’. Daar was het Rooswijk die het hoofd het langst koel hield en aan het einde van de wedstrijd met een nipte overwinning de winst van het toernooi binnen kon halen en daarmee de feestvreugde voor Rooswijk verdubbelde.

uitslagen  
Rooswijk – Terrasvogels 5-4
DSS – RCH pinguins 13-0
Terrasvogels – DSS 1-3
RCH pinguins – Rooswijk 0-13
Rooswijk – DSS 3-1
Terrasvogels – RCH pinguins 8-2

 

eindstand  
Rooswijk 3-6
DSS 3-4
Terrasvogels 3-2
RCH 3-0

Start competitie

Na deze uitstekende generale repetitie, spelen de jeugdleden komende weken nog een paar oefenwedstrijden, waarna zij in het weekend van 8 april starten aan de competitie. Een keer kijken bij de jeugd? Bekijk alle wedstrijden in ons wedstrijdoverzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.