Informatie over start competitie

Update 15 april 2021.

Via dit nieuwsbericht houden wij jullie op de hoogte over de start van de competities.

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 april tijdens een persconferentie een nieuw openingsplan als weg uit de coronacrisis gepresenteerd. Dit openingsplan bestaat uit 6 stappen. Bij stap 2 (vanaf 11 mei) staan er versoepelingen voor de sport op de planning. Het kabinet heeft aan de stappen en data in het openingsplan wel de voorwaarde verbonden dat het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt. Voor sport staan de eerstvolgende versoepelingen gepland vanaf 11 mei.

Jeugd
De datum van 11 mei betekent dat de startdatum van alle jeugdcompetities opschuift naar het weekend van 15-16 mei (was oorspronkelijk 24-25 april). Te zijner tijd bekijken we of en wanneer de afgelaste speelrondes kunnen worden ingehaald.

Senioren
De nieuwe datum met versoepelingen voor de sport betekent dat de start van de seniorencompetities in elk geval opschuift naar de week van maandag 31 mei. De reden dat de seniorencompetitie later start dan de jeugdcompetitie is dat de jeugd al als team mag trainen en de senioren de drie extra weken kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op de competitie.

Oefenwedstrijden
Eerder al zijn alle oefenwedstrijden afgelast. Rooswijk kiest ervoor, in verband met de onzekerheden over de mogelijke versoepeling van de maatregelen, om geen extra oefenwedstrijden te plannen. Daarmee zullen de eerste gespeelde wedstrijden direct ook competitiewedstrijden zijn.

Trainingen
Hoewel de wedstrijden nog op zich laten wachten, zijn we wel al volop in training! De aspiranten trainen momenteel tot aan de competitie op de dinsdag en zaterdagochtend. De pupillen en beeballers trainen tot aan de competitie op de zondagochtend. De honkbalsenioren van zowel ons eerste als ons tweede team trainen tot en met de start van de competitie op de woensdagavond en zondagochtend. Bij Rooswijk trainen wij volgens de geldende maatregelen voor de sportactiviteiten in Nederland. Kijk voor meer informatie daarover op de website van het NOC*NSF.

Meetrainen?
Lijkt het jou leuk om een keer mee te trainen? Dat mag altijd! We vinden het altijd leuk als iemand kennis wil maken met onze sport. Laat het ons even weten, dan informeren wij jou over de trainingstijden en laten wij het team weten dat je komt kijken en misschien zelfs al mee komt trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.