In Memoriam Ab Zwart

Verdrietig heeft het bestuur van Rooswijk kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze voormalige voorzitter Ab Zwart.

Na een roerige periode in de club met veel gemopper links en rechts stapte Ab Zwart op 18 februari 1998 in een ongewis avontuur. Via zijn honkballende kinderen Eric en Bert was de sportliefhebber pur sang ook in het Rooswijkse terechtgekomen. Hij kweet zich samen met Hans Mol ook een seizoen lang als begeleider van een juniorenploeg.

Bestuurlijk al bekend in de regio, middels rollen bij andere verenigingen en stichting, nam Ab Zwart de taak op zich om als voorzitter Rooswijk weer in rustig vaarwater te brengen. Mede gesteund door een zeer geslaagd Europees Kampioenschap Pupillen in 1999 kreeg Rooswijk weer schwung en kon Ab na zes jaar op 13 februari 2004 rustig de voorzittershamer overhandigen aan Jolanda van der Wal.

Met zijn ‘ambtsperiode’ was Ab een van de langst dienende voorzitters van Rooswijk. Alleen Willem Vonk vanaf de oprichting acht seizoenen preses en natuurlijk Theo Reitsma (25 seizoenen) hanteerden langer de voorzittershamer.

Het bestuur van Rooswijk wenst de familie van Ab veel sterkte toe de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.