Eerste Slowpitchavond groot succes

Op woensdagavond 10 mei vond bij honk- en softbalvereniging Rooswijk in Velsen-Noord een succesvolle Slowpitchtraining plaats. De training was open voor iedereen. Ruim 30 softballiefhebbers gaven gehoor aan de uitnodiging. Zowel leden, als niet leden. De begeleiding van de training was in handen van een delegatie van het Nederlandse Slowpitch Team. Heb jij de training gemist, maar wil je volgende keer wel meedoen? Aanmelden kan via ons online contactformulier. Gebruik het formulier ook als je nog vragen hebt.

Extra bijzonder aan de training was de enorme delegatie vanuit het Nederlandse Slowpitch Team. Bondscoach Danny Baut had in totaal vier spelers meegenomen, waaronder Richard Foppen, Mike Bos, Nick Kopjes Nieman en Etiënne Meijer. Hierdoor was er veel ruimte voor uitleg van het spel en de technieken van het slaan, vangen, fielden en gooien. Heb jij deelgenomen aan onze slowpitchtraining, of ben je benieuwd naar de foto’s van de avond? Bekijk dan de selectie hieronder, of scroll verder naar beneden voor een nadere kennismaking met Slowpitch Softbal.

Iedereen kan slaan

Honk- en softbal heeft een hele laagdrempelige variant; slowpitch. Slowpitch is een recreatief en competitieve spelvorm voor jong en oud. Het motto van Slowpitch is: GET FIT, HAVE FUN, MAKE FRIENDS en past daarom goed bij Rooswijk. Slowpitch is gemakkelijker dan honkbal of softbal, omdat de werper de bal met een grote boog aangooit. Iedere slagman/ slagvrouw kan de bal daarom gemakkelijk raken en het veld inslaan. Daardoor gebeurt er ook veel in het veld en dat maakt het spelletje zo leuk.

Populair

In de ons omringende landen wordt Slowpitch softbal actief gespeeld. Zo spelen bijvoorbeeld in Groot-Brittannië al meer dan 10.000 mannen en vrouwen Slowpitch. In de Verenigde Staten vind je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een sportveld waar het spel wordt gespeeld. Daar wordt Slowpitch door vele miljoenen mannen en vrouwen gespeeld. In Nederland is deze variant sterk in opkomst. Jaarlijks worden er diverse toernooien georganiseerd en sinds kort is deze sport ook op competitieniveau te spelen. Rooswijk zet voor dit jaar in op trainingen en deelname aan diverse toernooien.

Wil jij onze sport een keer uitproberen?

Slowpitch speel je in een mannenteam, vrouwenteam of gemengd team. De training woensdag 10 mei en de aankomende trainingen zijn gericht op iedereen die onze sport een keer wil uitproberen. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan pitchen, slaan, techniek en tactiek. Lijkt het je leuk om een keer een bal het verre veld in te slaan, of lukt het jou misschien wel om de bal over de hekken te slaan? Ben jij 16 jaar of ouder? Meld je snel aan voor onze slowpitchtrainingen! Meer info? Bekijk eens de promo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.