Honkbal een zomersport?

Terwijl veel honk- en softballers in oktober hun handschoen opbergen en zich onderdompelen in de winterstop, weet de jeugd van Rooswijk van geen ophouden. Zowel onze pupillen, aspiranten als junioren zijn nog vol in training.

Tien jeugdleden, waarvan 5 pupillen en 5 aspiranten, hebben lekker de warmte van de zaal opgezocht. Zij nemen deel aan de Winterschool van The Rabbits in Haarlem. In zes trainingen worden (nieuwe) pitchers en catchers klaargestoomd voor het seizoen. Maar ook het slaan en fielden komt aan bod.

Ook onze junioren zitten niet stil. Afgelopen weken trotseerden zij op eigen veld wind en kleine regenbuitjes om pitcher/catcher trainingen te volgen. In vijf weken tijd, zondags stipt om 11 uur beginnen, werd gewerkt aan een basis die begin 2021 een vervolg dient te krijgen voordat hopelijk half april de competitie van start kan gaan. De catchers Rijk en Jelle werden bestookt door pitches van Nathan, Milan, Bram en Niek. Naast de gebruikelijke pitches richting thuisplaat werd ook hard gewerkt aan de pick-off skills.

Kortom, de jeugd van Rooswijk is klaar voor het nieuwe seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.