Rooswijk is de enige honk- en softbalvereniging in de IJmond. Daarom komen onze leden niet alleen uit Velsen, maar ook uit Beverwijk en Heemskerk en zelfs daarbuiten. We zijn een vereniging waar iedereen kan en mag meedoen.

Combinatie sport en plezier

Honk- en softbal is een laagdrempelige sport, die gemakkelijk is om te leren, voor zowel jong als oud. Misschien heb je het zelfs al eens gespeeld op bijvoorbeeld school. Nederland is ook niet zomaar een honkballand. Nederland is al meer dan 20x Europees Kampioen geworden en won in 2011 het Wereldkampioenschap. Het spelletje is tactisch, spannend en ontzettend veelzijdig. Bezoek ook eens onze informatiepagina voor een eerste kennismaking met onze sport. Omdat honk -en softbal een teamsport is, is het ook heel erg gezellig. Bij ons staat de combinatie tussen sport en plezier voorop. Daarom organiseren we naast de competitie regelmatig ook leuke activiteiten voor onze (jeugd)leden.

Wanneer start jij?

We beschikken over twee prachtige velden op het sportpark in Velsen-Noord. Op die velden spelen aankomend seizoen zowel onze jeugdteams, als onze heren honkbal, heren softbal en ons slowpitchteam.  Zo zijn we vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorie├źn. Toch zijn nieuwe leden altijd welkom! Spreekt de sport jou ook aan, of wil je het eens proberen? Je bent altijd welkom tijdens een van onze trainingen. Bijvoorbeeld op de woensdagavond, wanneer zowel onze jeugd als bijna al onze seniorenteams trainen. Een mooi moment voor een kennismaking met onze vereniging.

Een keer meetrainen met ons gaat heel eenvoudig!

  1. Kies jouw team.
  2. Stuur ons een berichtje.
  3. Kom in sportkleding langs op de training, je kunt gewoon gebruik maken van ons materiaal.
  4. We horen graag van je!

Wanneer starten we?

Honk- en softbal is een zomersport. Het seizoen start half februari met zaaltrainingen. Na vijf weken starten de oefenwedstrijden. Half april gaat de competitie van start. Wanneer de zomertijd ingaat, starten ook onze veldtrainingen. Het eerste competitiedeel loopt door tot half juli. Daarna is er een zomerstop tot half augustus waarna de competitie tot eind september doorloopt. Uiterlijk in de eerste week van oktober eindigt het seizoen.