Heren Softbal 1: The road to Assendelft

Over 24 uur kan Heren 1 Softbal, na de pupillen, de tweede kampioen dit jaar worden bij Rooswijk.
Om 19.30 uur in Assendelft worden de degens gekruist met United 2. De directe concurrent.
Bij winst is de ploeg van Jelle en Jochem sowieso kampioen van de 3e Klasse; poule F.

Hoe kwamen beide ploegen tot deze prachtige apotheose….?

Rooswijk en United schoten beiden uit de startblokken. United 2 scoorde in 3 van de eerste 5 wedstrijden meer dan 20 runs. Rooswijk liep in de eerste 5 wedstrijden maar liefst 73 keer het rondje en wist tegen Bloemendaal zelfs de 0 te houden.
Op 24 mei was het dan ook een echte topper tussen de twee ploegen die duidelijk gingen bepalen in deze poule wie er kampioen zou gaan worden. Helaas voor Rooswijk was United met 13-3 duidelijk te sterk.

Na ook een moeilijke overwinning op Schoten ging Rooswijk  toch vol stoom naar de zomerstop. Vier keer op rij braken zij ook door de 20-run grens, waarbij de 26 runs tegen wederom Bloemendaal een seizoensrecord voor de zomerstop opleverde.
Terwijl Rooswijk doorstoomde begon het bij United wat te haperen en werd er op 14 juni zelfs zomaar gelijk gespeeld tegen middenmoter Vennep Flyers (10-10). Ook de onderlinge strijd tegen United 1 werd nipt gewonnen en waar DIO eerder in het seizoen nog kanonnenvoer was werd vlak voor de zomerstop maar met 16-18 gewonnen.
Door het opgelopen puntverlies was de titelstrijd bij het ingaan van de zomerstop weer helemaal open. Met name omdat de onderlinge wedstrijd toen nog op 27 september gepland stond en als beide ploegen zich niet meer vergaloppeerden zou dat d√© climax worden…..

En de spanning werd onderling na de zomerstop steeds verder opgevoerd. Bijna struikelde Rooswijk over “het andere United”, maar bleef met 15-14 aan de goede kant van de score. En in de laatste drie wedstrijden werden vervolgens geen fouten gemaakt en schoot men met 30-6 tegen Quick nog een keer fors uit de slof. En ook United deed zeer overtuigend wat het moest doen, zo kreeg het in de laatste 4 wedstrijden maar 17 runs tegen, terwijl het zelf maarliefst 90 keer wist te scoren.

United heeft uiteindelijk nu 327 voor en 120 runs tegen; Rooswijk heeft er 307 voor en 127 tegen. Dat moet morgenavond een fan-tas-ti-sche pot softbal worden aan het Jan Bootpad in Assendelft.

Kom de mannen dus aanmoedigen om zo Rooswijk naar het kampioenschap te schreeuwen en te genieten van mooi softbal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.