Er kon weer gelachen worden

Er werden mooie wedstrijden afgewerkt afgelopen weekend. Daarmee kon ook weer gelachen worden op Sportpark Rooswijk. Van de vijf wedstrijden die Rooswijk speelde, wisten drie teams met een overwinning terug naar huis te keren.

Heren honkbal 2

De vrijdagavond begon echter nog niet heel florissant. Heren 2 kon het koploper OVVO 2 geen moment lastig maken. Werpers Monne en Jan gooiden
menig wijdbal en de ballen die wel in de buurt kwamen werden regelmatig weggeslagen. Aanvallend kon Rooswijk, dat normaliter de knuppels wel kan laten spreken, ook niet echt doorkomen. In de eerste inning bereikten de eerste drie man wel de honken, maar werden zij niet binnengebracht. Als ze daar hadden gescoord was het misschien wel allemaal heel anders gelopen. Nu prijkte uiteindelijk een 0-18 eindstand op het scorebord. Positief was wel de return van Martin Hilgers op de velden. Hij pakte en passant meteen een honkslag mee.

Heren softbal 1

Op het veld naast Heren 2 maakten Heren Softbal weer eens gehakt van hun tegenstander. Marcel stond weer strak te gooien en het slaggeweld was RCH/Pinguïns al snel te machtig. Na ruim een uur kon er ingepakt worden en met 13-3 werden er weer twee punten aan het totaal toegevoegd. Waar gaat dit eindigen???

Heren honkbal 1

Zaterdag stond er maar een wedstrijd op het programma, maar wat voor 1. Heren 1 speelde weer eens thuis en ontving Urbanus 2. Een heel amusante wedstrijd waarin veel te zien was; inclusief een pitcher die zichzelf wisselde en linea recta naar huis ging. Maar ook honkbaltechnisch was er genoeg te genieten. Jasper die bijna een homerun sloeg, maar na een korte twijfeling op drie toch nog heroïsche sneuvelde op de thuisplaat. Maar sloeg wel weer twee runs binnen. 2 van de 4 RBI’s van hem zaterdagavond. Verder was Vincent weer hot met 3 uit 4. Een overwinning die aantoont dat Heren 1 toch wat te laag staat in de poule. Als de knuppels spreken, zijn zij tot veel in staat dit seizoen aangezien het verdedigend goed staat. Onderstreept door een prachtig dubbelspel in inning 5. Kortom: De 15-4 overwinning was niet meer dan logisch.

Pupillen

Net als heren 1 speelden ook de pupillen tegen Urbanus 2; maar dan ietsjes jonger allemaal. De pupillen kende een makkelijke zondagochtend in Zwaag. Urbanus 2 werd met 5-17 verslagen. Aanvallend werd menig honkslag geslagen en door snel op te schuiven op de honken door wilde worpen en doorgeschoten ballen kon er eenvoudig worden gescoord na rake klappen van ploeggenoten. Paddy maakte zijn debuut als startend werper en deed dat naar behoren. Pas in de derde inning bij een 1-17 stand werd hij wat moe en kon de tegenstander terugkomen. Lex en Niek mochten daarna ook hun debuut op de ‘heuvel’ maken. Jaylen nam voor de eerste keer dit seizoen
alle drie de innings als catcher voor zijn rekening. Het was de derde zege van de pupillen dit seizoen die de komende weken stevigere tegenstanders krijgen. Over een kleine maand zal duidelijk zijn aan welke kant van de streep de pupillen komen te staan. Spelen ze het tweede deel van het seizoen in de top of juist tegen de lager geklasseerde ploegen.

Junioren

Gelijk met de pupillen speelden de junioren, maar dan in Nieuw Vennep. En dit werd ook al een leuke wedstrijd, ondanks dat Rooswijk aan de verkeerde kant van de score zat: 13-6. Het zat hem met name in het gebrek aan en klein beetje geluk voor de junioren. Er werd goed geslagen en ook verdedigend was het achter Niek als starter en Milan als reliever allemaal zeer acceptabel, maar toch was het niet genoeg. Met slechts 8 man is het overigens een zeer knappe score. Zeker als je bedenkt dat de catcher met een duimblessure moest worden vervanger. Nou had Rijk in Loes een prima vervanger, maar het is toch weer net anders voor de pitchers.

Al met al dus een prima weekend voor de honkballiefhebber in het algemeen en voor de Rooswijkliefhebber in het bijzonder. Op naar een week met heel veel honk- en softbal!!! Loving it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.