De oudsten doen het voor Rooswijk

Het was weer een mooi weekend voor Rooswijk. Zowel Heren 1, Heren 2, Heren Softbal én de junioren wonnen hun wedstrijden. De jongsten van onze club moesten echter de winst aan hun tegenstanders laten.

Heren Softbal – Badhoevedorp 25-1

Nadat het de laatste weken ietsje minder makkelijk ging (de eerste nederlaag tegen United 2 en een nipte 15-14 tegen Schoten daags voor Hemelvaart) hadden de heren geen enkele moeite met het derde van Badhoevedorp. Na een uurtje kon iedereen richting kantine , want toen was het al 25-1.
Verrassend nieuws kwam even later uit Haarlem, want daar was het koploper United niet gelukt om van Vennep Flyers te winnen (10-10) dus liep de ploeg van Jelle en Jochem een punt in op de koploper en ligt de strijd weer helemaal open voor het kampioenschap.
Vrijdag aanstaande gaat Rooswijk op bezoek bij OG en spelen de beide Uniteds tegen elkaar.

Sullivans Green Devils Aspiranten – Rooswijk Aspiranten 11-8

De jongens en meiden van Herman en Joost mochten al om 12.30 uur vertrekken richting Monnickendam. Helaas was door een late afmelding het team niet compleet en stond men dus met 8 man. Desondanks kon men de tegenstander prima tegenstand geven en werd het een bijzondere en bijzonder spannende wedstrijd.
Beide ploegen sloegen eigenlijk niet, maar door veel vier wijd, doorgeschoten ballen en gestolen honken kwamen er toch veel punten binnen. Dus dat belooft nog wat als de ploeg wel gaat slaan. Woensdag stond de regen een goede slagtraining in de weg, maar als dat wel lukt dan is de bovenkant van de poule nog altijd in zicht, aangezien alles heel dicht op elkaar staat. Eén van de ploegen die heel dichtbij staat is Urbanus en dat is zaterdag aanstaande de tegenstander op het eigen sportpark. Dus vrijdag op tijd naar bed en dan zaterdag vlammen….

Quick Amsterdam junioren – Rooswijk junioren 13-15

De coaches van de junioren werden zaterdag onaangenaam verrast met een ziekmelding, waar er al te weinig spelers beschikbaar waren. Daarbij viel het op dat moment nog met bakken uit de lucht, dus leek een reis naar Amsterdam weinig zinvol. De regen stopte en in Nathan werd een welkome invaller gevonden en dus vertrokken de junioren naar Amsterdam Sloten. En dat bleek uiteindelijk een goed plan! Het werd een hele spannende wedstrijd die in inning 1 al ontbrandde en tot het slot bleef boeien. Want de 10-15 voorsprong werd plots 13-15, maar toen viel de verlossende laatste nul en ging iedereen erg blij weer naar de IJmond.
Zaterdag reist de ploeg (zonder Anita die de Samenloop voor Hoop loopt) weer af naar Amsterdam, maar dit keer naar Northern Stars. De ploeg die één plaats boven Rooswijk staat. Garantie voor weer wat spanning dus.

Rooswijk Heren 1 – Flying Petrels 2 11-7

Heren 1 had Pinkster zaterdag nog knullig verloren en waren dus uit op sportieve revanche. En die kwam er zaterdag jl. Vanaf  de eerste inning was men scherp en werd een snel 0-2 opgelopen achterstand soepel omgebouwd tot een 4-2 voorsprong en werd deze niet mee uit handen gegeven. Flying Petrels sputterde in de 2e inning nog wat tegen en kwam brutaal langszij, maar daarna was het gedaan met de weerstand. Ook al omdat Rooswijk foutloos speelde en gretig was. Zoals bijvoorbeeld ook bleek door de prachtige vangbal tegen het hek door Maaike.
Zaterdag staat de altijd leuke wedstrijd tegen Double Stars op het programma op het eigen sportpark Rooswijk. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen de ploeg uit Heiloo werd met 13-4 gewonnen, dus dit biedt mooie vooruitzichten…

Rooswijk Pupillen – Cromtigers Pupillen 1 8-14

De pupillen stonden voor een echte kraker. Als koploper nam de ploeg het op tegen de nummer twee, Cromtigers 1. Helaas werd er met 8-14 verloren en dus moet Rooswijk even pas op de plaats maken.

Tegenvaller voor de pupillen was het feit dat de beoogde startende werper Sil de avond voor de wedstrijd geblesseerd raakte. Hij kon dus niet meespelen.
Samuel moest er na 36 pitches vanwege het bereiken van het maximale aantal worpen afgehaald worden. De keuze om Lex op de plaat te posteren pakte even goed uit, maar de werper zonder noemenswaardige ervaring, kon niet voorkomen dat de tegenstander in de vierde inning toch nog verder uit kon lopen op de aangegooide ballen van hun coach. Doordat Jaylen, ook door de regels, maar drie innings mocht catchen was het even zoeken naar een vervanger achter de plaat. Samuel was een optie maar coach Monne had hem liever in het veld staan in de hoop dat hij vangballen kon maken. Paddy werd vervolgens door de coach gesommeerd het catcherspak aan te trekken. Hij debuteerde niet onverdienstelijk al moet gezegd worden dat de legguards misschien wat aan de grote kant waren.
De komende drie weken mag Rooswijk geen enkele steek meer laten vallen. Als dat lukt is de ploeg verzekerd van een bos bloemen. Wordt er eenmaal verloren en blijft Cromtigers 1 winnen, dan is er alleen sprake van een goede eerste seizoenshelft.
Kortom blijf deze ploeg volgen!!!! Te beginnen zondag aanstaande thuis tegen Alcmaria Victrix

Quick Amsterdam 4 – Rooswijk Heren 2 1-7

Eric Zwart stond binnen 24 uur weer in Amsterdam Sloten. Na de gewonnen wedstrijd van de junioren mocht hij zelf dit goede voorbeeld volgen en dat lukte.
De resultaten van de mannen van Jeffrey zijn net zo wisselend als de Hollandse zomer, maar met deze overwinning staat de balans weer op positief (4 gewonnen; 3 verloren). Met 2 oud gedienden op de heuvels werd het een leuke wedstrijd, waarbij met name het slagwerk van Rooswijk beter was, een paar fraaie vangballen te noteren waren en er minder veldfouten gemaakt werden. Dat gaf dus uiteindelijk een logische overwinning.
Vrijdag aanstaande staat het derde van Quick op het programma. Zij reizen dan af naar Velsen Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.