De Velser HBS staat aan de basis van het ontstaan van Rooswijk. Vlak na de bevrijding in 1945 gingen een aantal HBS-ers honkballen. De officiële oprichtingsdatum van Rooswijk is altijd voer voor discussie geweest. Want 1 januari 1945, zoals geregistreerd bij de Koninklijke Nederlandse Baseball en Bond, kan natuurlijk niet. In die tijd was Velsen-Noord verboden gebied en was de gemeente ontruimd. Na de bevrijding in mei 1945 werden de eerste stappen gezet op sportpark Watervliet (waar de PEN-centrale stond). Langzaam maar zeker ontwikkelde Rooswijk zich en al in 1946 werd voor het eerst deelgenomen aan de competitie.

Wij zijn niet alleen trots op onze lange geschiedenis. Wist je dat ons sportpark zich ook op een bijzonder terrein bevindt?

Terug naar 1700

Sportpark Rooswijk is in 2013 volledig gerenoveerd. Zowel ons honkbal-, als softbalveld is verlegd en onze oude kantine en kleedkamers zijn gesloopt. Voor ons nu al een gek idee om daaraan terug te denken. Als je nu over de rondgang op het sportpark loopt, dan zou je je niet kunnen voorstellen dat er vroeger oude barakken stonden. Maar wist je dat voor de tijd van de barakken er een bijzonder huis stond? We nemen jullie graag nog een keer mee de geschiedenis in van 1700 tot en met nu.

lees verder ►►