De KNBSB heeft een online quiz ontwikkeld waarmee al haar leden een spelregelbewijs kunnen halen. De quiz is een leuke en effectieve manier om te testen of je voldoende kennis hebt van de spelregels, maar ook belangrijk, want komende jaren wordt dit spelregelbewijs verplicht. Handig dus om deze nu alvast binnen te hebben. De site is ontwikkeld voor de doelgroep 14 tot en met 18 jarigen. Om gehoor te geven aan de oproep van de KNBSB willen we dan ook vooral deze groep oproepen de quiz in te vullen,

Hoe werkt het?

Als het goed is, hebben al onze eigen leden een activatiecode ontvangen. Hiermee kun je direct aan de slag op www.honkbal-softbalmasterz.nl. Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst vijf oefenlevels doorlopen. Elk level heeft tien vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben. Bij level 1 moet je minstens vijf juiste antwoorden geven. Bij level 2 dus zes. Bij level 3 zeven, bij level 4 acht en bij level 5 negen. Deze vijf levels kun je opnieuw doen, zo vaak als je wilt. Tot je klaar bent voor de eindtoets. Deze heeft twintig vragen, waarvan je er zestien (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor drie pogingen. Als het je hierin niet is gelukt, vraag dan iemand van je club of hij/zij je kan helpen.

Wat kan je nog meer vinden op deze site?

Op deze site vind je, onder andere via het digitale spelregelboekje, de spelregels van het honkbal en softbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de tien belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Ook aan trainers/coaches is gedacht. Zij vinden op deze website informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs.

Ik heb het spelregelbewijs gehaald en nu?

Als jij het spelregelbewijs hebt gehaald, ontvang je deze in je mailbox. Daar hoef je verder niets mee te doen, maar bewaar het bestand goed.

Veel succes!