Aspiranten winnen spannende wedstrijd

Het afgelopen weekend is voor Rooswijk helaas weinig succesvol geweest. Een verliespartij op zaterdag en een zondag die ons een nipte nederlaag, een ruime nederlaag en uiteindelijk nog een fraaie overwinning bracht. 

Heren honkbal 1

Zaterdagmiddag begon dat al bij Heren 1 die zo goed startte bij Cromtigers uit. Helaas bleek Cromtigers wederom een Angstgegner voor de brigade van Jasper. En net als voorgaande weken was het met name offensief te weinig wat de mannen (en dames!) op de mat legden. Dan is de 8-1 nederlaag een redelijk logisch gevolg. Het is dus wachten tot de knuppels weer gaan spreken en de weg omhoog kan worden ingezet. 

Junioren

De junioren kregen Terrasvogels op bezoek en na de eerste inning leek dit een leuk potje te kunnen gaan worden. Het, helaas schaars aanwezige, publiek ging er goed voor zitten, maar toen ging het plots helemaal fout. Een regen aan gestolen honken en doorgeschoten ballen brachten de bezoekers uit Santpoort-Zuid in een zetel. Er werd door Rooswijk in de laatste inning nog wel gescoord, maar dat kon niet voorkomen dat er met 23-6 werd verloren. Elke nederlaag biedt weer input voor verbetering, dus aan Eric en Anita de eer om de junioren weer een stapje verder te brengen. Absoluut geen man overboord. Daarvoor is het spel van het team gewoonweg te goed.

Heren honkbal 2

Gelijktijdig met de junioren ging ook Heren 2 onderuit. Er zijn van die wedstrijden waar je liever niet meer aan denkt. Zo’n duel beleefde Rooswijk 2 tegen Vennep Flyers 2. Op voorhand werd een stevige nederlaag uitgegaan, gelet op de uitslagen van de Vennepers. Ook gelet op de voorbereiding, want de tegenstander was ruim eerder aanwezig op het veld dan ons 2e, hoewel dat bij onze ouwe rotten ook niet zo heel moeilijk is….. Hun werper gooit bovengemiddeld hard in deze klasse, maar vooral heel wild. Zo gooide hij zelfs bij Willem zijn helm van het hoofd. Rustig afwachten in het slagperk was dan ook het devies en bij het einde van de eerste slagbeurt prijkte daarmee opeens een 0-6 voorsprong op het scorebord. Ook op hun reliever werd regelmatig gescoord. Onze eigen heuveltroef Jan deed zijn werk naar behoren en bij het ingaan van de laatste slagbeurt kende Rooswijk zelfs een 8-16 voorsprong. De eerste nul liet echter te lang op zich wachten en Vennep Flyers zag een kans en greep deze ook met beide handen aan. Bij 16-16 waren er wel twee man uit maar had de thuisploeg nog lopers op het tweede en derde honk. Monne, na vijf jaar afwezigheid als speler terug op de velden, zorgde vervolgens voor een ongewenst snel einde van de wedstrijd door de bal zo ver langs de slagman te gooien dat zelfs catcher Eric er niet meer bij kon. De mannen baalden zichtbaar van het verlies want het was niet nodig geweest maar te vaak vielen de ballen tussen de velders in en dat brak de ploeg op. Of was het de regenbreak die de wedstrijd daardoor langer liet duren dan twee uur? 

Aspiranten

Afgelopen zondag was eindelijk de start van het seizoen van de aspiranten. een uitwedstrijd tegen de Flying Petrels in Purmerend. Gelukkig was Wouter voldoende hersteld van zijn lichte hersenschudding en kon Sil invallen, waardoor de aspiranten met 9 spelers konden aantreden. In de eerste inning kwam iedereen aan slag en ging bijna niemand uit met 3 slag. Deze productieve slagbeurt leverde direct een 0-10 voorsprong op. De Petrels scoorde in de gelijkmakende slagbeurt slechts 4 punten. Het werd al snel duidelijk dat hierna nog maar 1 inning gespeeld zou worden.In deze inning kwam Rooswijk nog 3 keer over de thuisplaat en liep zodoende uit naar 4-13. De tweede inning waren de Petrels aan slag een stuk beter en wisten zij terug te komen 11-13. Met nog maar 1 uit was de spanning volledig terug. Maar Arik hield het hoofd koel en maakte via een vangbal de tweede nul, waarna Sander met goed pitchwerk  de wedstrijd wist uit te gooien en de aspiranten een mooie overwinning binnen sleepten. De coaches kijken met trots terug op de teamprestatie waarbij iedereen elkaar steunde!

De ploeg die op dit moment ‘hot’ is en Rooswijk een extra overwinning had kunnen brengen, reisden dit weekend voor niks af naar Haarlem. Heren Softbal kwam uiteindelijk niet in actie door een schijnbare communicatiestoring. Heel vervelend!! Al met al dus geen hosanna dit weekend, maar er zit weer een prachtig weekend aan te komen met kansen op punten! Speciale dank aan Martin Hilgers en Leo Handgraaf voor het ondersteunen bij respectievelijk de junioren en de aspiranten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.