0.800

Wanneer je als honk- of softballer met 4 honkslagen uit 5 slagbeurten van het veld afstapt,  mag je dik tevreden zijn. Als je als vereniging vier van de vijf wedstrijden weet te winnen, dan mag je als club trots en tevreden zijn! Het fraaie weekend begon vrijdagavond al. 

Heren Softbal 1

In de af en toe stromende regen wist heren softbal 1, met wederom een slagfestijn, te winnen met 27-1 van het Haarlemse DIO. Als het zo doorgaat koersen de mannen heel hard af op de eindoverwinning. Maar we juichen niet te vroeg, want de afgelopen tegenstanders gelden dit jaar niet als titelkandidaten in de poule. Komen wedstrijden zullen we dus echt gaan zien waartoe onze mannen in staat zijn. Het beloven mooie wedstrijden te worden.

Honkbal heren 2

Na enkele weken zonder competitieverplichtingen pakte heren honkbal 2 zaterdagochtend de draad op met een uitwedstrijd tegen DVH 4. DVH, dat net als Rooswijk de overstap maakte van de vijfde naar de vierde klasse, zag Rooswijk in de eerste inning al weglopen. Alle Rooswijkers kwamen aan slag en pas met een 0-5 tussenstand werd er gewisseld. En daar bleef het niet bij. Rooswijk ging aanvallend onverdroten door door tweemaal drie punten in een inning te scoren. Eenmaal was er een run en zelfs een slagbeurt zonder punten, maar met twaalf punten was de basis wel gelegd voor de tweede overwinning van het seizoen. Verdedigend deed de ploeg ook van zich spreken. Met alle honken bezet gooide tweede honkman Ben Davidson de bal naar catcher Eric Zwart die de plaat met zijn grote teen vasthield voor een
gedwongen nul. Kort daarop gooide midvelder Cees Blokker een loper uit op de thuisplaat. Mede daardoor werd eenvoudig met 3-12 gewonnen.

Heren honkbal 1

Heren 1 was helaas het enige team dat (nipt) verloor dit weekend. Zaterdagavond was Sullivans Green Devils uiteindelijk met 4-5 te sterk.  Met name aan slag liet Heren 1 veel te weinig zien, waardoor de gasten uit Monnickendam met de zege aan de haal gingen en daarmee Rooswijk in de stand voorbij gingen. Het is nog een lang seizoen, maar puntjes zijn de komende wedstrijden zeer welkom.

Pupillen

Net als de mannen van Heren 2 hadden ook de pupillen ruime tijd gehad tussen competitiewedstrijd 1 en 2. Zondag kwam het sterke Urbanus 1 naar Velsen. Na een matig begin hield Rooswijk keurig gelijke tred met de tegenstander. Een geweldige tikactie van Sil op de thuisplaat voorkwam een zeker punt van de tegenstander. Na drie en een halve inning prijkte een 8-8 stand op het scorebord, of beter gezegd in het scoreblok. In de laatste slagbeurt raakten Atreu en Eline de bal wel maar werden zij door de tegenstander uitgegooid. Sil bleek daarna net iets sneller waardoor hij wel op het honk kwam. Twee gestolen honken en een wilde worp verder had hij gescoord (zie foto bovenaan). Samuel bepaalde vervolgens de eindstand nog op 10-8. Daarmee is Rooswijk de enige in deze klasse zonder puntverlies aan het begin van het seizoen. Een prachtige honkbalwedstrijd waarin de mannen en dame van Monne en Elly aantoonden steeds meer een team te worden en er steeds meer automatismen in het team komen. Hulde dus aan het team en de staf.

Junioren

Het toetje van het weekend was zondag. Na twee nederlagen was er zondag dan eindelijk de zoete overwinning. En dat al in de tweede wedstrijd van het seizoen. Een prestatie om trots op te zijn. De coaches Eric en Anita waren met name heel tevreden over het offensieve werk van hun team tegen HSV The Flags. De ploeg liet zich niet intimideren door de goede pitcher. Milan timmerde de bal zelfs weg voor twee homeruns. Grote klasse. Toch bleef het een spannend potje, waar Rooswijk dus dankzij een 8-13 overwinning met twee punten uit de Bollenstreek terugkeerde.

Speciaal woord van dank aan de scheidsrechters van dit weekend. Donald, Martin en Jelle dank voor jullie inzet, want het was dit weekend echt geen pretje. Veel regen, hagel, wind en geen fijne temperaturen. Respect dat jullie daar stonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.